Ver van mijn bed

Als je jong bent, ben je bezig met het vormen van relaties, het starten van een carrière, het kopen van je eerste eigen huis, het stichten van een gezin. Het deel van je leven waarin je niet meer werkt, je AOW gaat ontvangen (is dat er nog over 50 jaar?) staat nog zo ver van je af, waarom zou je daar nu al over na moeten denken?

Niet denken maar doen

En je hebt gelijk: je moet daar ook niet teveel over nadenken. Je energie moet naar al die andere zaken gaan die op dit moment veel belangrijker zijn. Want je leeft nu en als je dat met al je aandacht en energie kunt doen haal je er het meest uit. De wens om elke dag alles uit het leven te halen wat er in zit is echter geen wens die voorbijgaat. Dat wil je nu. Maar dat wil je over 20 jaar ook en over 50 jaar nog steeds.

Begin op tijd

Juist daarom is het belangrijk dat je heel vroeg begint met het leggen van een financieel fundament voor die toekomst die ooit je ‘heden’ zal zijn. Daar moet je heel kort bij stilstaan, niet teveel over nadenken, maar gewoon doen wat nodig is. Nodig om nu je leven aangenaam te leven. Maar ook om je leven in de toekomst aangenaam te leven. Zonder dat je je daar nu zorgen om hoeft te maken! Maar ook zonder daar nu je kop voor in het zand te steken.

Onafhankelijk en onbezorgd

Een financieel fundament voor de toekomst door keuzes te maken over vermogensopbouw. Waarbij je zelf de regie neemt om niet teveel afhankelijk te zijn van een overheid die steeds minder voor jou zorgt. Zo stel je jezelf in staat om ook in de toekomst plezierig en onbezorgd te leven zoals je dat nu ook wil.