Accountant
Administratie opzetten
Bedrijfsadvies
Belastingaangifte
Boekhouding
Contact
IB aangifte
Jaarverslag
Periodieke verwerking
Vervanging personeel
previous arrow
next arrow
kosten
  Kosten

  Dat scheelt nu en later

  Te hoge kosten van de accountant is een veel gehoorde klacht. Niet geheel onterecht denken wij. Aan de ene kant worden er soms zeer hoge uurtarieven gehanteerd, aan de andere kant is niet altijd duidelijk hoeveel uren er besteed worden. En altijd wordt pas achteraf duidelijk hoeveel uren er dan besteed zijn. Het kwaad is dan geschied.

  Pakketprijs
  Voor de meeste bedrijven geldt dat ABalance een vaste jaarprijs kan aanbieden. Het is dan natuurlijk wel van belang om de werkzaamheden goed te beschrijven. Het is zaak om verrassingen achteraf te voorkomen. De opdrachtbevestiging voor dit type dienstverlening zal dus meer tijd vergen. Het zal vooraf duidelijk moeten zijn hoeveel werk er is gemoeid met de administratie en belastingzaken. Sommi- ge niet in te schatten werkzaamheden zoals bijvoorbeeld de begeleiding bij een belastingcontrole zullen nooit deel uitmaken van de pakketprijs.

  Uurtarief
  Eerlijk is eerlijk. Bij een pakketprijs, ook wel budgetprijs genoemd, zal de aanbieder altijd een veilige marge hanteren. Gemiddeld zal er daarom een iets hogere prijs betaald worden. Dit risico is er niet als er op basis van nacalcula- tie wordt gefactureerd. Je betaalt precies datgene waarvoor werk is geleverd. Kiezen voor een combinatie van beide is ook mogelijk. Bij ABalance is de keuze aan de klant, want die staat centraal.

  Offerte
  Een kennismakingsgesprek is gratis. Het geeft ons inzicht is wat de potentiële klant belangrijk en geeft de mogelijk klant een inkijkje in hoe wij werken en wie we zijn. Als er een klik is dan maakt ABalance een aanbieding die maximaal aansluiting biedt naar hetgeen de klant wenst. Door de open begroting zijn er geen open eindjes en is precies duidelijk wat van ons kan worden verwacht.

  Zelf doen
  Boekhouden is in de basis niet moeilijk en door iedereen te leren. Het is zelfs mogelijk om dit in een spreadsheet te doen. Een specialistisch boekhoudpak- de opstart van het bedrijf met veelal allerlei nieuwe plichten waaraan ineens dient te worden voldaan. Starters en zzp’ers zijn